ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ – ΟΔΗΓΙΕΣ

Αγαπητά μας παιδιά, γονείς και κηδεμόνες,

Η Διεύθυνση και οι Εκπαιδευτικοί της σχολικής μας μονάδας σας εύχονται Χρόνια Πολλά!

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι/ες και ανυπομονούμε να σας ξαναδούμε!!!

Οι σχολικές μονάδες επαναλειτουργούν δια ζώσης από τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 μέχρι και την  Παρασκευή 25 Ιουνίου με την εφαρμογή των προηγουμένων μέτρων προστασίας

Θέλουμε οι μαθητές μας να είναι σε ένα περιβάλλον όσο γίνεται πιο ασφαλές, δε θέλουμε εστίες μετάδοσης του ιού και τηρούμε απαρέγκλιτα τις οδηγίες που μας έχουν δοθεί (υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους από μαθητές – εκπαιδευτικούς και λοιπό προσωπικό, τη χρήση αντισηπτικών, τον σχολαστικό καθαρισμό και τακτικό αερισμό των χώρων).

Τώρα προστέθηκαν και θα ισχύσουν υποχρεωτικά στα μέτρα πρόληψης και προστασίας οι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι (self test)  για μαθητές εκπαιδευτικούς και λοιπό προσωπικό κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.

Για όλα τα προβλεπόμενα διαβάστε όλο το  ΦΕΚ εδώ.

Τα σημαντικότερα σημεία  βρίσκονται εδώ 

Ήδη μπορείτε  να προμηθευτείτε από τα φαρμακεία το self test για τη Δευτέρα.

                                               Τα βασικά βήματα

  1. Προμηθευόμαστε το τεστ δωρεάν από το φαρμακείο (κάθε μαθητής και εκπαιδευτικός δικαιούται από 2 τεστ την εβδομάδα) με την επίδειξη του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.), του προσωρινού Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Π.Α.Μ.Κ.Α.) ή του Προσωρινού Αριθμού Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (Π.Α.Α.Υ.Π.Α.) και της αστυνομικής ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ταυτοποίησης.
  2. Κάνουμε το τεστ στο παιδί μας την Κυριακή και την Τετάρτη. Μπαίνουμε στην πλατφόρμα και το δηλώνουμε https://self-testing.gov.gr/ (Οι γονείς / κηδεμόνες των ανηλίκων μαθητών/τριων και οι ενήλικοι μαθητές/τριες επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr, η οποία είναι προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr – ΕΨΠ) και, αφού επιλέξουν την κατηγορία «Σχολική Κάρτα για COVID-19», στη συνέχεια αυθεντικοποιούνται με τη χρήση των κωδικών – διαπιστευτηρίων της Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ. (taxisnet), και ακολουθούν τη διαδικασία υποβολής του αποτελέσματος).
  3. Εκτυπώνουμε την κάρτα-δήλωση από το έντυπο, Αν δεν μπορούμε να τυπώσουμε την κάρτα μαθητή μετά τη δήλωση του αποτελέσματος, συντάσσουμε και υπογράφουμε χειρόγραφη δήλωση, ως γονείς / κηδεμόνες, που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα/δήλωση αποτελέσματος .
  4. Δείχνουμε την κάρτα στον εκπαιδευτικό της πρώτης ώρας και τη έχουμε μαζί μας μέχρι τη διενέργεια του επόμενου διαγνωστικού ελέγχου, σε περίπτωση που ζητηθεί επίδειξή της από εκπαιδευτικό ή από τον Διευθυντή και Υποδιευθυντή. Το τεστ είναι υποχρεωτικό για όλους χωρίς καμία εξαίρεση. Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση των μαθητών ή των εκπαιδευτικών χωρίς την κάρτα.
  5. Στην περίπτωση που μαθητής/τρια δεν επιδείξει την σχολική κάρτα κατά την είσοδό του/της στην τάξη, τότε δεν γίνεται δεκτός/ή, παραμένει στον ειδικό χώρο που έχει

διαμορφωθεί ανά τις σχολικές μονάδες για την αποφυγή περαιτέρω μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, μέχρις ότου οι γονείς / κηδεμόνες τον/την παραλάβουν τηρουμένων όλων των ισχυόντων μέτρων προστασίας.  Επισημαίνεται η υποχρέωση της

διενέργειας του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου νόσησης κατά του κορωνοϊού COVID-19 τουλάχιστον μία (1) φορά την εβδομάδα για κάθε μαθητή/τρια προκειμένου να

εξασφαλισθεί η μέγιστη δυνατή προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας.

                                           ΠΡΟΣΟΧΗ:

Σας ενημερώνουμε ότι για τη δικαιολόγηση των απουσιών των μαθητών/τριών που συνοικούν με άτομα που πάσχουν από σοβαρό/ά υποκείμενο/α νόσημα/τα και την ένταξή τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, τα δικαιολογητικά που προβλέπονται στο άρθρο 3 της με αρ.πρωτ.14109/ΓΔ4/05-02-2021ΚΥΑ(Β ́ 455), όπως ισχύει θα πρέπει να υποβάλλονται σύμφωνα με τη σχετική  εγκύκλιο.

Θέλω με την ευκαιρία να συγχαρώ τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου που, με ελάχιστες εξαιρέσεις, κατέβαλαν αξιέπαινη προσπάθεια και ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Να συγχαρώ τους γονείς που το διάστημα αυτό συμπαρασταθήκατε και υποστηρίξατε ουσιαστικά τα παιδιά σας στη μαθησιακή διαδικασία και τους εκπαιδευτικούς στο έργο τους.

Να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας που εργάστηκαν με ζήλο και αφοσίωση.

Η επιστροφή μας στο σχολείο ας γίνει μια μεγάλη ευκαιρία να κεφαλοποιήσουμε την επιτυχία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που ενδυνάμωσε ουσιαστικά τη σχολική μας κοινότητα.

Θα είμαστε κοντά σας για κάθε ενημέρωση και βοήθεια.

Υγεία και καλή πρόοδο για όλους μας.

                                                Ο Διευθυντής