Επιστολή προς τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του σχολείου μας

Αγαπητοί γονείς,
Ευχόμαστε σε όλους σας μια καλή σχολική χρονιά για τα παιδιά σας χωρίς προβλήματα και γεμάτη δημιουργικότητα. Θα θέλαμε να γνωρίζετε πως όλο το προσωπικό του σχολείου θα βρίσκεται κοντά σας για την αντιμετώπιση όποιου προβλήματος προκύψει σχετικά με τη φοίτηση των παιδιών σας.

Όπως καταλαβαίνετε η χρονιά θα που ξεκινάει θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Πιο κάτω μπορείτε να βρείτε τις οδηγίες που πήραμε από τον ΕΟΔΥ και σας αφορούν. Πέρα από αυτό όμως θα θέλαμε να προσέξετε και τα παρακάτω:

• Η ώρα υποδοχής των μαθητών το πρωί, είναι 8.00 – 8.15. Στο σχολείο λειτουργεί πρωινή ζώνη (7.15 – 8.00) για όσους μαθητές εγγραφούν σε αυτή. Οι γονείς θα αφήνουν τους μαθητές στις δύο εισόδους-εξόδους του σχολείου και θα αποχωρούν. Στην κάτω, προς Παρασκευοπούλου οι μεγάλες (Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄) και στην κεντρική πάνω οι μικρές (Α΄, Β΄, Γ΄). Οι μαθητές θα ανεβαίνουν κατευθείαν στις αίθουσές τους φορώντας τη μάσκα τους. Δεν επιτρέπεται η είσοδος γονέων στους χώρους του σχολείου χωρίς άδεια. Η πόρτα για τους μαθητές του Δημοτικού θα κλείνει στις 8.15. Μετά, από την κάτω εισέρχονται ΜΟΝΟ για το ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ.

• Οι μαθητές που έρχονται καθυστερημένα, υπάρχει κίνδυνος να μην μπορέσουν να μπουν στο σχολείο, αφού όλοι οι εκπαιδευτικοί και ο Διευθυντής μπορεί να βρίσκονται σε αίθουσες διδασκαλίας. Μαθητής που καθυστερεί θα πρέπει να έρχεται με τη συνοδεία ενήλικα. Διαφορετικά θα ειδοποιούνται άμεσα τηλεφωνικά οι γονείς του.

• Η λήξη των μαθημάτων όλων των τάξεων είναι στα 13.15. Όσοι μαθητές πρόκειται να παρακολουθήσουν το ολοήμερο πρόγραμμα. Οι μαθητές των Α, Β και Γ τάξεων θα αποχωρούν από την μπροστινή κεντρική είσοδο ενώ οι μαθητές των Δ, Ε και ΣΤ τάξεων θα αποχωρούν από την κάτω πόρτα.

• Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική από όλους που βρίσκονται μέσα στο κτήριο του σχολείου.

Διαφορετική ώρα αποχώρησης (για έκτακτο λόγο) θα γίνεται δεκτή μόνο ύστερα από ενημέρωση του Διευθυντή του σχολείου και την υπογραφή σχετικής δήλωσης. Το σχολείο δε διαθέτει ούτε χώρο φύλαξης των μαθητών αλλά ούτε και προσωπικό για αυτό το σκοπό. Η αποχώρηση των μαθητών γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη και γι’ αυτό παρακαλούμε να βρίσκεστε στο σχολείο λίγα λεπτά πριν το χτύπημα του κουδουνιού. Μαθητές που παραμένουν στο σχολείο, λόγω καθυστέρησης των γονιών τους, βρίσκονται χωρίς ουσιαστική προστασία.

Σας παρακαλούμε να δηλώνετε στο σχολείο τυχόν αλλαγές στα τηλέφωνά σας. Τα τηλέφωνά σας αποτελούν προσωπικά στοιχεία και δε δίνονται σε κανέναν. Όμως το σχολείο θα πρέπει να είναι σε θέση να επικοινωνεί μαζί σας οποιαδήποτε στιγμή.
Το Ολοήμερο δεν είναι χώρος φύλαξης των μαθητών. Η παρακολούθησή του είναι υποχρεωτική από τους μαθητές που το έχουν δηλώσει και για τις ώρες που έχουν δηλώσει. Οι μαθητές με 15 απουσίες διαγράφονται και δεν μπορούν να το παρακολουθήσουν ξανά.

• Όσοι μαθητές παρακολουθούν το ολοήμερο πρόγραμμα θα πρέπει να φέρνουν το μεσημεριανό φαγητό τους από το πρωί. Ή να παραγγέλνουν κάτι από το κυλικείο.

• Παρακολουθώντας το καθημερινό πρόγραμμα της τάξης, φροντίστε η σχολική τσάντα να έχει τα απαραίτητα ώστε να αποφεύγεται η άσκοπη μεταφορά βιβλίων και τετραδίων προς το σχολείο.


• Υπενθυμίζουμε πως η χρήση κινητού τηλεφώνου και άλλης ηλεκτρονικής συσκευής απαγορεύεται από τους μαθητές στο χώρο του σχολείου.

• Το σχολείο διαθέτει εγκεκριμένο Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας.

• Στο σχολείο μας και καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, θα γίνονται ασκήσεις ετοιμότητας για την εκκένωση του κτηρίου, σύμφωνα με το Σχέδιο Αντιμετώπισης Καταστροφών που υπάρχει. Σας παρακαλούμε λοιπόν μόνο στην περίπτωση ισχυρού σεισμού, να έλθετε αμέσως στο σχολείο (εσείς ή ενήλικο μέλος της οικογένειάς σας) για να πάρετε τα παιδιά σας. Οι μαθητές δεν πρόκειται να φύγουν μόνοι τους ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει συνήθως.

Το σχολείο ενημερώνει τους γονείς για ό,τι προκύπτει με ανακοινώσεις στη είσοδο και με ανάρτηση στην νέα του ιστοσελίδα (https://21dim-patras.ach.sch.gr/). Ενημερωτικά σημειώματα στους μαθητές θα δίνονται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Επίσης όσοι γονείς έχουν δώσει email ενημερώνονται άμεσα.


Πάτρα Σεπτέμβριος 2020
Ο Διευθυντής του Σχολείου
Σκαλτσάς Ανδρέας

Υ.Γ:
 
Οι μαθητές να έχουν τρεις το λιγότερο μάσκες σε καθαρό σακουλάκι για να
αλλάξουν αν χρειασθεί. Προσαρμοσμένες σωστά στο προσωπάκι τους!!
 
Μην υπάρχει λόγος ανησυχίας από μέρους των γονιών. Η ενημέρωση και η
άδειά τους θα προηγείται οποιασδήποτε ενέργειας που θα τα αφορά.
 
Την Τρίτη ξεκινάνε οι ενημερώσεις Γονέων με το Α1 τμήμα στο προαύλιο πίσω από το κυλικείο στις 13:20. Με μάσκες. Αν βρέχει στην τάξη τους.
 
Την Πέμπτη, την ίδια ώρα, 13:20 θα ακολουθήσει ενημέρωση του Α2 στον ίδιο χώρο.
 
Για προσωπική ενημέρωση μαθητή, να προηγείται τηλεφωνικό ραντεβού με τον αντίστοιχο εκπαιδευτικό.
 
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ