Οι μαθητές του 21ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας διαβάζουν και προτείνουν βιβλία που τους αρέσουν στους συμμαθητές τους.

Ένα παιδί μετράει τα άστρα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 2

Μια μέρα κάθισε και παίδεψε το κεφάλι του. Το'βαλε κάτω και το παίδεψε, το 'πλιξε όπως είδε να κάνουν οι γύφτοι με το καλάθι.Στο τέλος το βρήκε : Θα 'πιανε φιλία με τα βιβλία.Θα γύρευε να μάθει από κει, αυτά που του 'κρυβαν οι μεγάλοι πίσω από τα παραμύθια που λέγανε αυτοί οι μικροί χάρτινοι <<παππούδες>> που κάθονται στα γόνατα σου και σου λένε ιστορίες τους χωρίς καμώματα και παρακάλια.   (Συγγραφέας : Μενέλαος Λουντέμης)

Ο κάβουρας και τη μάνα του

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 2

Η μάνα του έλεγε στον κάβουρα να μην περπατάει λοξά ούτε να τρίβει τα πλευρά του σε υγρές πέτρες.Και τότε αυτός λέει <<Μάνα, συ που με ορμηνευέις(που με συμβουλεύεις),περπάτα ίσια και βλέποντάς σε θε σεμιμηθώ>>. Όποιος, δηλαδή, θέλει να κάνει παρατηρήσεις στους άλλους, πρέπει να ζει και να βαδίζει πρώτος αυτός σωστά και έπειτα να κάνει το δάσκαλο.                                                                                                                                                                                 (Απόσπασμα από το ανθολόγιου της Ε και Στ τάξης. Συγγραφέας : Αίσωπος)

Η φάλαινα κι ο οισοφάγος της Απόσπασμα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 3

Μια φορά κι έναν καιρό υπήρχε, Πολυαγαπημένη μου, μέσα στη θάλασσα μια φάλαινα, κι αυτή η φάλαινα έτρωγε τα ψάρια.Έτρωγε το λαυράκι και το γάδο(μικρός μπακαλιάριος), τον κέφαλο και το σκουμπρί, το χέλι με την ψαλιδώτη ούρα, την κόρη του κι όλη του τη φαμέλια(παρέα).Όλα τα που έβρισκε σ' ολόκληρη τη θάλασσα τα καταβρόχθιζε με το στόμα της.Μέχρι που στο τέλος δεν έμεινε παρά ένα μονάδικο ψαράκι σ' όλη τη θάλασσα κι ήταν ένα παμπόνηρο ψαράκι που κολυμπούσε ακριβώς πίσω απ' το δεξί αυτί της φάλαινας για να μη γίνει καμία παρανόηση.   (Απόσπασμα από το μάθημα του Ανθολόγοιυ Ε και ΣΤ Δημοτικού σελ 280. Συγγραφέας : Ράντγιαρντ Κίπλινγκ)         Τμήμα μαθητή ΣΤ'2